De perfecte voorbereiding om aan tafel te komen

05 juli 2019

Als recruiter is ons dagelijks werk met mensen in contact zijn. Praten met kandidaten en eruit halen wat deze persoon te bieden heeft. Zo nu en dan geven wij ook aan tafel feedback hoe je volgende keer beter kunt scoren in een gesprek. 

Maar wat zijn de belangrijkste aspecten om uitgenodigd te worden voor een gesprek? Hoe kan je jezelf zo goed mogelijk presenteren zodat jij als de ideale kandidaat overkomt?

In dit artikel willen wij jou 4 tips geven over hoe jij in deze tijden het beste aan een baan kunt komen.

 

1. Het begint met je intentie
Waarom ga je op de functie solliciteren? Je hebt als het goed is een beeld van wat er van jou wordt verwacht in deze functie. Natuurlijk mag je het altijd proberen. Maar solliciteer je zomaar omdat het moet of doe je dat met een doel en met de overtuiging dat je zeker weet in aanmerking te kunnen komen voor de functie? Zomaar solliciteren is vaak niet zo effectief.


2. Jezelf presenteren/Je overtuigingskracht
Je hebt het gevoel dat jij het bent! Heb je weleens zorgvuldig aandacht besteed aan je cv? Wat heb je allemaal erop staan en wat mis je? Hoe denk jij dat je een kans maakt om op de stapel te komen van potentiele kandidaten?Dat je een relevant diploma hebt, daar gaan we vanuit, maar heb je weleens de tijd genomen om kort en krachtig aan te geven wat je werkzaamheden daadwerkelijk inhouden? En dan geen opsomming van je handelingen…. (mails versturen, facturen faxen etc…)! 

Waarom vertel je niet waarvoor je verantwoordelijk was? Waarom laat je niet zien welke positieve resultaten er behaald zijn, mede dankzij jouw inzet? Waarom laat je niet zien dat je de leider was van een team en wat jullie gezamenlijk hebben bereikt mede dankzij jouw leiderschapsstijl?

Dat zijn de skills die een HR of recruiter graag ziet. Waarom? Omdat het gedrag van een persoon ook van belang is tijdens het zoeken naar de ideale kandidaat.


3. Ben je bekend met Linkedin?
Het valt op dat veel professionals, maakt niet uit waar je werkt, niet te vinden zijn op Linkedin. Ken je dit zakelijke platform? Het is een wereldwijd platform, waar mensen hun digitale cv aanmaken en op dit platform aantonen, wat ze in huis hebben.
 
Waarom willen wij jou kennis laten maken met dit platform? In de wereld van vandaag kan een recruiter niet meer zonder Linkedin werken. Het is het platform dat gebruikt wordt om mensen te benaderen voor nieuwe uitdagingen. Veel mensen krijgen ook via dit platform een nieuwe baan. Dus waarom jij niet? 
Het maakt niet uit of je loodgieter bent of een accountant. Elk beroep heeft zijn toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt. Dus beperk jezelf niet en verbreed je horizon, door ook gevonden te worden. Ga aan de slag met je digitaal cv en wordt gezien! P.s. als je tenminste open staat voor new challenges… you never know..!


4. Jouw motivatiebrief maakt je onderscheidend 
Als je de eerste 3 stappen hebt gedaan is het nu het moment om ook stil te staan bij je motivatiebrief. Wat wil je daarin laten zien? Het is misschien handig om jou te vertellen waarom een motivatiebrief van toegevoegde waarde is.

Als er bijvoorbeeld uit 3 verschillende cv’s gekozen moet worden, wordt op zo’n moment jouw motivatiebrief leidend. Als recruiters willen wij lezen wat jij als kandidaat in huis hebt en hoe gedreven je bent voor de functie! Dat willen wij lezen! En niet een verhaal van google. Geloof ons… google-ish-brieven, hebben wij gelijk door!

So dare to be different!

Bekijk hier of wij een passende vacature voor jou hebben!