Leidinggeven aan generation Y (Millennials)

08 juli 2019

Ze lezen nauwelijks nog kranten, zitten vaak op internet, kunnen niet zonder hun smartphone en opereren graag in teamverband. Maar hoe geeft u daar effectief leiding aan? Hoe zorgt u als manager voor dat generatie Y binnen uw organisatie optimaal functioneert?

In dit artikel geven wij u 5 korte tips over hoe u als manager uw (young) professionals kunt aansturen. 

 

Tip 1: Zorg voor structuur maar stop met micromanagement
Zorg voor structuur en geef als leidinggevende uw verwachtingen altijd aan; dat geeft duidelijkheid voor zowel de manager als de medewerker. Bij eerdere generaties was het voldoende om aan te geven wat de manager wilde. Millennials willen echter altijd ook weten waarom ze een bepaalde taak moeten doen. Zij hebben een grote behoefte aan ruimte en vrijheid binnen de door de manager gestelde doelen en deadlines. Ze willen managers die hen kansen geven voor persoonlijke groei, kansen om te excelleren en te laten zien hoe goed ze zijn.

 

Tip 2: Geef feedback, veel feedback
Millenials willen meer en vaker feedback dan welke generatie dan ook. Ze hebben veel bevestiging nodig dat ze hun werk goed doen. Maar let op: Feedback van een schoolmeestertype (die controleert en corrigeert) valt verkeerd. Zij willen een leidinggevende die inspireert en aanmoedigt.

 

Tip 3: Maak gebruik van hun digitale vaardigheden
Verbaasd u erover wat ze allemaal kunnen met hun smartphone en social media? Haal meer uit de in uw organisatie beschikbare technologie door zaken te delegeren en laat u verassen door hun creativiteit. U zult ze nooit meer inhalen dus hier geldt: If you can’t beat them, join them!

 

Tip 4: Accepteer dat millennials vaker van baan wisselen
De meeste millennials blijven maximaal 3 jaar in hun eerste baan. Zij zoeken veel minder vaak een vaste baan.  Millennials zijn ongeduldig en zodra een kans op verbetering zich voordoet pakken ze die. Zorg dat die kans zich dus binnen uw organisatie voordoet en probeer deze Millennials aan uw organisatie te binden door afwisseling en verantwoordelijkheden te brengen in hun werk.

 

Tip 5: Faciliteer een beter prive/werk balans
Voor millennials is de flexibiliteit van de werkgever belangrijk. Zij willen veel naast hun werk kunnen doen en  tijd hebben voor vrienden, gezin en familie. Daarnaast willen ze een goede balans privé/werk met ruime tijd voor hun eigen hobby’s en ontspanning. Daar hoort een werkgever bij die bijvoorbeeld thuiswerken faciliteert, flexibele werktijden mogelijk maakt, arbeidsvoorwaarden bespreekbaar maakt en/of ruimte biedt om veel naast het werk te kunnen doen.

 

Bent u een aantrekkelijke werkgever voor Millennials?
Heeft u een plek binnen uw organisatie voor een Millenial? Zet uw vacature bij ons uit.