Tips

Als jij als kandidaat door Excellent Uitzendbureau bent geselecteerd om kennis te maken met een van onze opdrachtgevers dan raden wij je het volgende aan:

 • Om succesvol te solliciteren is het belangrijk dat je enthousiast bent over de vacature. Wanneer je vragen of twijfels hebt ventileer ze dan aan Excellent Uitzendbureau. Wij zijn in staat veel vragen te beantwoorden en hebben jou niet voor niets voorgesteld bij deze organisatie.
 • Denk na over de vragen die gesteld kunnen worden en formuleer de gepaste antwoorden. Realiseer je dat je antwoorden overeen moeten stemmen met de vacature! Een programmeur moet enthousiast zijn over development en technisch bezig willen zijn! Een teamleider is enthousiast over leiding geven, een consultant moet het leuk vinden om met (interne) klanten tot oplossingen te komen en om aan verschillende opdrachten te werken, reisbereid zijn, een verkoper moet willen verkopen etc.
 • Behoudt steeds oogcontact met de interviewer, wees gekleed op een sollicitatie en wees op tijd. Mocht je te laat dreigen te komen bij de sollicitatie neem dan contact op met Excellent Uitzendbureau via 738-1076. Wij informeren dan voor jou het bedrijf waar je op gesprek gaat.
 • Wees steeds positief. In het bijzonder vermijd negatief te zijn over je vorige werkgevers. Realiseer je dat hoe jouw persoonlijkheid overkomt ook heel belangrijk is, niet alleen jouw vakinhoudelijke kennis.
 • Luister en pas je aan aan de stijl van de interviewer. Een HR manager checkt in hoeverre jouw persoon past en wenselijk is binnen de organisatie. Bereid je voor op meer persoonsgerichte vragen dan dat een IT manager wellicht zou stellen. Wees aandachtig voor details, zoals kleding, inrichting van het kantoor, die je kunnen helpen om jouw presentaties aan te passen aan de interviewer.
 • Antwoord niet in algemeenheden, maar tracht te antwoorden in termen van de functie en het bedrijf waarvoor je solliciteert. Focus op zaken die je gerealiseerd hebt en relevant zijn voor de functie.
 • Overtuig de interviewer dat je de job wilt door het uiten van jouw interesse in het bedrijf en de functieinhoud. Een aantal voorbeeldvragen;
  1. Wat maakt dat iemand succesvol is in deze organisatie?
  2. Wat verwacht u dat de nieuwe persoon anders doet dan de vorige?
  3. Wat zou ik moeten doen om ideaal in deze functie te passen?
  4. Welke objectieven moeten gerealiseerd worden in deze functie?
  5. Wat is het meest dringende? Wat zijn de prioriteiten?
  6. Wat zijn de meest moeilijke problemen waarmee men geconfronteerd wordt in deze functie?
  7. Welke vrijheid zal ik krijgen in het bepalen van mijn eigen doelstellingen, tijdsindeling etc?
  8. Welke ondersteuning is er aanwezig? Waar kan ik met vragen naartoe?
  9. Welke carrièremogelijkheden zijn er voor iemand die succesvol is in deze functie? En wanneer worden evaluatie gesprekken gepland?
  10. In welke mate is het bedrijf succesvol geweest in termen van producten / diensten over de laatste jaren? Wat doet de concurrentie? Welke belangrijke veranderingen voorziet men in de nabije toekomst?
   

Veel succes en wees overtuigd van jouw kwaliteiten!